Salut! PC Games se relansează!

by Remus Ilies

Un mare filosof român contemporan spunea:

Bună seara și bine v-am găsit, dragii mei.

Cineva spera că am rămas fără idei.

După lupte seculare, la 15 ani după ce versiunea print și-a dat ultima suflare, echipa editorială din ultimii cinci ani ai revistei s-a reunit sub stindardul numelui consacrat, unde și-au publicat slovele în tot acel amar de timp.

De data aceasta, redacția nu are patron, dar spre deosebire de distopia lui Andrew Ryan din Bioshock nici nu ducem ideologia libertariana la cote extreme. De fapt, nici măcar nu ne identificăm cu acea ideologie. Suntem doar o mână de oameni, cu putere egală asupra direcției editoriale. Nirvana ar fi o utopie marxistă, dar ne mulțumim și undeva pe drumul în goana după acea utopie.

Nu veți găsi butoane de Like și Share. Nimic legat de social media. Tracking-ul vizitatorilor pe site este făcut prin plugin-uri open source. Nu avem pixel pentru Google Analytics și nici nu planificăm așa ceva. Nu vom avea bannere către site-uri dubioase, și cel mai probabil, nu vom avea bannere defel.  Singurul lucru pentru comunitate este un server de Discord în spatele unei pagini de Patreon. Atât.

În momentele în care m-am luptat să scap domeniul pcgames.ro de sub umbrela corporatismului, am auzit destule guri rele spunând: Românii nu mai citesc. Românii vor totul gratis. Nu o să faceți nimic etc.

Și așa o fi. Dar nu ne interesează. Suntem prea bătrâni să ne pese de așa ceva. Tot conținutul va fi gratuit, iar dacă cineva vrea să suțină presa de specialitate/jocuri video, e invitat să o facă, dar pentru nici măcar o secundă nu vom transforma acest site într-o entitate mercantilă.

Noi avem doar scrisul. Și doar atât oferim. Norocul meu e că dragii mei colegi au rămas maeștri ai condeiului și putem porni din nou la drum.

Pe pagina de Contact/Reguli puteți să dați de noi, iar pentru câteva informații din culise, ne putem apropia mai tare pe Patreon.

 

Related Posts

6 comments

marvas 10/07/2024 - 7:05 pm

va urez si voua si noua sa ne tinem de treaba, voi de scris si noi de citit

Reply
Aken Bosch 12/07/2024 - 1:05 pm

Side-note – Remus, revista eu n-am prins-o niciodata tiparita CHIAR in asemenea hal incat articolele sa nu mai fie lizibile (si am luat toate numerele).

Va urez succes, voi intra si pe Patreon dar dupa ce ma intorc din concediu :).

Numai bine, bosorogilor :)))

Reply
Remus Ilies 12/07/2024 - 3:41 pm

Ai avut noroc. Era “la bulan”. O parte din tiraj era faultată rău de tot, în special în ultimul an de activitate.

Reply
thentman 12/07/2024 - 2:05 pm

Am intinerit 25 de ani

Reply
Remus Ilies 12/07/2024 - 3:36 pm

Ca noi toți după lansare.

Reply
Alin 12/07/2024 - 10:33 pm

Mulțumită voua am ajuns sa fiu supervizor PGL pe la 16 de ani, iar acum sunt dezvoltator software.

Am 32 de ani și o sa va citesc cu drag. Va mulțumesc caci am copilărit cu voi.

Reply

Leave a Comment