Câteva gânduri la cald despre Summer Games Fest 2024

by Remus Ilies

În timp ce PC Gaming Show al celor de la PC Gamer a fost axat, ca de obicei pe indies (destul de interesante, ce-i drept), inafară de anunțul că Civilization 7 e în producție, weekend-ul a fost acaparat de Xbox Games Showcase 2024. Microsoft mărșăluiește cu brandul Xbox, deși cam toate titlurile anunțate vor fi disponibile și pe PC.

Mă uit pe Youtube și toată lumea jubilează “Xbox is back, baby!”, iar eu stau pe margine și mă-ntreb de unde să fac rost și eu droguri la fel de puternice.

Înafară de S.T.A.L.K.E.R. 2, chiar nu am nimic pe radar ce trebuie să pun pe listă, să fiu pregătit pentru lansare. Nu știu de colegi, dar nu am încă idee despre ce aș vrea să scriu pe larg într-un review. M-ar mai interesa Avowed, pentru că Obsidian, dar în același timp, știu că nu e făcut de echipa principală Obsidian. Aceea e ocupată cu Outer World 2, și  fără Josh Sawyer (Icewind Dale, NWN2, Fallout: New Vegas, Pillars Of Eternity), așa că nu îmi fac prea mari speranțe.

Despre expansion-ul Diablo 4 nu pot spune prea multe, deși am jucat Diablo 4 pentru vreo 2 săptămâni. Cunosc 2 oameni care sunt fani Diablo de la primul, respectiv au fost top 10 mondial pe ladder-ul Diablo 2 (classic) și D2 Ressurected. Unul din ei cred că și in Diablo 3, deși cu gust amar și mini-regrete. Și ce vă pot spune că nu există o sumă de bani pe planetă ca să-i conving să facă review jocului. Nu am văzut atâta ură de mult timp. Unul din cei 2 a jucat Diablo 4 cam o lună, al doilea nu îl va cumpăra niciodată, decât dacă-i fură careva cardul. Atât.

Am smuls totuși un mic zâmbet din inima-mi neagră, datorită noului Age of Mythology. Drăguț. Iar fanii jocului original, adică și eu, după ce terminăm controalele la prostată, vom fi foarte atenți la lansarea lui. Poate îl vom încerca.

Tot ce pot să spun e că noul Dragon Age, “The Veilguard”, și nu “Dreadwolf”, fie-i țărâna ușoară, arată mizerabil, ca un serial Marvel de duzină, cu replici de clasa a 4a și un art-style care-mi stă în gât. Succes Paul la review (dacă ai tupeu)

Doom merge în trecut. Interesant. Atât doar că valul de boomer-shootere de pe Steam din ultimii 5 ani a dus deja destule titluri cu premisa asta. Desigur, nu au grafică pompată de ID Engine, dar pot să pun pariu că gameplay-ul multor dintre acele jocuri este mult mai evoluat decât orice ar putea scoate Doom.

Aveți mai jos o mică poză cu lista jocurilor anununțate.

Ah. Call of Duty nou. Care necesită 309 GB spatiu pe SSD/HDD. Și conexiune constantă la internet…  Pentru că “unele texturi vor fi streamed de pe net”. Băi, Activion, fratele meu în Hristos, de ce naiba ne trebuie 309GB dacă ne mai livrezi texturi prin internet? Ej nebun?

 

Related Posts

Leave a Comment