Steam îți arată că nu deții nimic.

Ce mai e nou sub Soare

by Remus Ilies

După procesul pierdut de Valve în Australia care a făcut perioada de refund super generoasă pentru jocurile cumpărate pe platforma lor (două săptămâni de la cumpărare, dacă nu ai jucat mai mult de 2 ore) care legifera drepturile tale pentru ”bunuri digitale”, cei de la Valve sar cu schimbări de politică înainte ca legislația să le-o da pe cocoașă pe viitor.

De 4 zile, când cumperi un produs pe Steam, primești un banner care îți explică ce deții și ce nu. Și anume: un ștromeleag în fălci. Tu de fapt cumperi o licență pentru a accesa acel joc, nu deții jocul în sine. Schimbarea asta vine în întâmpinarea unei noi legi din California unde nu poți să spui că tu ”CUMPERI” ceva dacă acel ceva poate să-ți fie luat dacă acel serviciu care ți l-a vândut îți dă motive că tu de fapt nu-l mai ai.

Ce sa zic, proprietatea digitală e o glumă proastă în zilele noastre. Nu am aceeași ură ca și Gică Contra față de Steam, dar da, epoca digitală ne-a făcut să renunțăm la niște drepturi.

Normal că GOG au început să facă mișto de Valve, punând o poză pe Twitter cu banner-ul care apare când cumperi ceva de pe GOG, și anume că acele jocuri sunt ale tale, ai installer-e offline pentru ele și nimeni nu ți le poate lua.

Așa se ia în fălci. Metaforic.

Sursa

Related Posts

Leave a Comment