Dacă Dota 2 sau The Siren’s Song au purtat amprenta vocii lui Wayne June, atunci Darkest Dungeon a fost jocul a cărui identitate a fost marcată de narator, potrivit tandemului Tyles Sigman și Chris Bourassa, co-fondatorii Red Hook Studios. Din păcate, o parte din această identitate a plecat în 30 ianuarie 2025 pe „veșnicele plaiuri ale vânătoarei”. Trista veste a fost anunțată de directorul de creație al lui Darkest Dungeon, Chris Bourassa, care a adus un ultim omagiu celui care a dat vocea în joc și pe care l-a descris ca pe „un Ancestor, un Academic, un artist și un prieten”.
Totul a început înainte de fondarea studioului Red Hook, când Bourassa l-a auzit pe June povestind cărțile audio ale lui H.P. Lovecraft. Vocea acestuia baritonală și stilul de a povesti l-a marcat într-atât de mult încât i-a scris un email în care îl felicita pentru munca sa. Evident că, după câțiva ani, Wayne June a fost întâiul chemat să devină naratorul trailerului primului proiect al studioului, Darkest Dungeon.
Ceea ce a realizat June în acest trailer a întărit convingerea studioului să-l angajeze ca narator al jocului. „A fost o bucurie să-l aud injectând viață și dramă în scenariu – nu voi uita niciodată senzația de dinainte de a asculta noile sale înregistrări, aplecat deasupra computerului meu în întuneric, cu căștile pe urechi. Better than Christmas”, a explicat Bourassa pentru PC Gamer, „Am putut să anticipez și să scriu cu vocea lui în cap. A fost o colaborare specială și îi voi fi mereu recunoscător. Munca sa este pur și simplu emblematică și merită să fie recunoscut și celebrat la cele mai înalte niveluri ale industriei noastre.”
Este de netăgăduit că artistul și-a pus amprenta asupra atmosferei resimțite de jucătorii lui Darkest Dungeon. Pe de altă parte, cred că este la fel de important să amintesc și că Wayne June s-a remarcat anul trecut și prin distribuirile sale critice pe rețelele de socializare. El a postat câteva comentarii anti-woke, într-o societate tot mai țâfnoasă și care a luat-o binișor pe arătura „woke”, cum este cea americană. Apropo, dacă vreți să vă delectați cu acest subiect, nu-mi rămâne decât să vă recomand cartea lui Jean-François Braunstein, „Religia Woke”, apărută recent la editura Humanitas.
1 comment
Nuuuuuu! Nuuuuuuuuuuuuuu!!!!
Trebuie sa grabesc review-ul