Sultan’s Game sau jocul de cărți care se vinde ca pita caldă pe Steam

... sau ca Playboy pe vremuri

by Ciprian Coroianu

Jocul ăsta îmi amintește de adolescență, căci adolescent fiind anticariate cutreieram și ia ghiciți ce cărți descopeream? Mda, 1001 de nopți, desigur! Ediția „Biblioteca Pentru Toți” (BPT), pe care cu siguranță că oi fi confundat-o atunci cu „Biblioteca Pentru Toți Copiii” (BPTC) de mi-am cumpărat și citit, într-un timp record, toate cele 15 volume. Pardon, 16, că un volum este bis. Spun că am făcut o confuzie pentru că nu mică mi-a fost mirarea să descopăr de-a lungul celor 1001 de nopți o grămadă de expresii ce mi s-au părut atunci ciudate, ba chiar exotice! De la „Ascult și mă supun” la „efriți”, „ginni” și „viziri”, simțeam că am de-a face cu o lume total străină mie dar, ce-i drept, cât se poate de incitantă. Dar, interesul a crescut văzând cu ochii în momentul când am dat de primele pasaje erotice: „Havuzul plăcerilor”? „Dulceața voluptății”? „Zbeguri” prin așternuturi cât „ținu noaptea toată”?! „Osteneală” după „atâta zbucium”?! Greșisem oare lectura? Cum nu găseam pe copertă niciun PEGI, am continuat să citesc până ce am ajuns la sfârșitul lui Giafar… Nu are rost să vă mai plictisesc cu amintirile mele din acea perioadă, un lucru este cert: moralitatea mea a fost predominantă, pentru că, în urma unor asemenea lecturi aveam toate șansele să mă bucur de o carieră fulminantă în cinematografia pentru adulți!

Revenind la cărțile noastre (de joc), chinezii de la Double Cross ne anunță că Sultan’s Game a depășit pragul de 1 milion de exemplare vândute pe PC în trei luni și jumătate de la lansare! Un succes uriaș pentru un titlu indie, mai ales având în vedere că jocul nu a beneficiat de o campanie de marketing majoră. Pe o piață de jocuri de cărți tactice roguelike supra-saturată, Sultan’s Game a reușit să iasă în evidență printr-o tematică unică, ce combină o lume orientală fantastică, inspirată din O mie și una de nopți, un management de corupție și mecanici de construire a deck-urilor „fără milă”. În ciuda tendințelor estetice minimaliste, titlul afișează și o direcție artistică rafinată, combinând motive persane și un univers gotic, cu înjunghieri epice, pe la spate.

Double Cross a confirmat că mai multe actualizări sunt în curs de dezvoltare. Între acestea, descoperim adăugarea unui nou personaj și o reproiectare a History Gallery, care va deveni un adevărat muzeu interactiv cu hărți, opere de artă și conținut de colecție. Suportul pentru mod-uri va fi consolidat cu instrumente îmbunătățite, pentru a stimula creativitatea jucătorilor. Pe partea narativă, mai multe personaje secundare neglijate anterior (inclusiv medicul curții, liderul vagabond Raed și unii camarazi din Fate Shop) vor beneficia de noi scenarii.

Sultan’s Game este disponibil în prezent pe Steam la prețul de 24,50 euro. Jocul se bucură de o reducere de 15% până pe 24 iulie, prețul său scăzând la 20,82 euro.

Related Posts

Leave a Comment