Campania ”Stop Killing Games” mai aproape de reușită

Cu ajutorul Uniunii Europene

by Remus Ilies

Pentru cei care nu sunt la curent cu Stop Killing Games, youtuber-ul Ross Scott (cunoscut pentru seriile Freemans Mind sau Game Dungeon) a luat inițiativă și a lansat campania Stop Killing Games, care cere publisher-ilor să nu mai eviscereze jocurile single-player la o perioadă nedefinită după lansare (și unele jocuri multiplayer, exclus MMO-uri)

Scandalul a început când Ubisoft, în inteligența lor nativă, au hotărât să omoare jocul The Crew. The Crew se putea juca și single-player și offline, dar și în varianta single-player, trebuia sa fii logat pe un server Ubisoft. Iar publisher-ul a decis să închidă jocul. Dacă ai DVD-ul The Crew acasă… ghinion. Îl poți folosi pe post de frisbee.

Tot ce susține Ross Scott și a sa campanie e faptul că, atunci când un publisher dorește să oprească suportul pentru un joc, acesta să facă ceva în privința închiderii, încât cei care au cumpărat jocul, să îl poată juca în continuare. Ori creat de server proprii (precum în seria Quake, CounterStrike, etc), sau să oferi un patch ca să poți juca offline. Ceva. Orice. Nu cere nici cerul nici pământul.

Lista de jocuri ucise de publisheri are câteva sute de poziții. Problemele apar când ne gândim la partea legislativă. Ca peste tot în domeniul tehnologiei, nu doar în gaming, tehnologia avansează mai rapid decât legislația unei țări, așa că drepturile consumatorului sunt ignorate definitiv, sau până când se naște un scandal. Puteți să vă deprimați pe reddit pentru mai multe detalii, cert este că viitorul lucrurilor pe care le deții este incert.

Campania Stop Killing Games a început pe plan mondial, dar multe poteci pe care se putea avansa au rămas în aer. Statele Unite au cele mai agresive legi împotriva propriilor cetățeni, așa că acolo nu este sorț de izbândă. În UK au reușit să ajungă la pasul de a lansa o petiție în Parlament, dar până să apuce să se dezbată tema asta, au fost alegeri, iar tot guvernul s-a schimbat.

În schimb, frânturi de speranță apar de la cetățenii UE, și anume E.C.I. adicătelea European Citizens Initiative. Dacă se strâng un milion de semnături din toată Uniunea, există mari șanse ca această inițiativă să prindă contur și să devină lege. Iar dacă ajunge lege, piața Europeană e atât de masivă, încât publisherii ar trebui să facă aceste schimbări pe plan mondial.

Tot ce trebuie să faceți este să dați un CNP (sau număr de pașaport) aici: StopKillingGames.

Rezumat mai jos:

Related Posts

Leave a Comment